›› Home ›› Over BFSP ›› Oprichting en missie

Oprichting en missie

De Belgian Federation of Sports Physiotherapy is opgericht in 2005 door Prof. Dr. Romain Meeusen, co-auteur van het SPA-project.


De missie van BFSP vzw

 • De belangen te behartigen, op nationaal en internationaal vlak van alle Belgische sportkinesitherapeuten.

  BFSP is sinds 2019 officieel erkend te zijn als beroepsgroep voor de Belgische sportkinesitherapeuten, zowel nationaal door AXXON als internationaal door IFSPT.

   
 • Kennisoverdracht en uitwisseling van expertise onder professionals bevorderen, alsook onderzoek en ontwikkeling van het domein van de sportkinesitherapie bevorderen.

  Het is dit kader dat de BFSP reeds meerdere interuniversitaire congressen (Gent, Leuven, Louvain-La-Neuve) heeft georiganiseerd en ook garant staat voor de kwaliteit in 2 jaarlijkse peer-reviews die passen binnen de kwaliteitsbevordering. De ABCIG Sportkinesitherapie zal ook een overlegplatform zijn waarbinnen de sportkinesitherapeuten hun bezorgheden en ambities voor de toekomst kunnen delen.

   
 • Bevorderen van de kwaliteit en wijze van de uitoefening van de sportkinesitherapie op basis van EBP door het toekennen van een label aan elk effectief lid dat aan de kwaliteitscriteria voldoet.

  De leden die erkend zijn als sportkinesitherapeut zullen dan ook zichtbaar zijn op zowel de website van BFSP als van de AXXON ABCIG Sportkinesitherapie. Op deze manier kan je in je netwerk je engagement als sportkinesitherapeut en engagement voor kwalitatieve zorgverlening zichtbaar maken.

   
 • De rol van de sportkinesitherapeut in het gezondheidsbeleid in België promoten, zowel binnen preventie als binnen de promotie van een gezonde levensstijl op basis van lichaamsbeweging en sport.